fullsizeoutput_68d1.jpeg

Mental coaching - hypnosetherapie

Therapie en mental coaching:

Terug je innerlijke rust vinden, minder stress en een positiever zelfbeeld begint met het op zoek gaan naar wat ons blokkeert en waar we onze energie aan verliezen. Rust in jezelf zorgt voor een gezondere geest en lichaam.

We gaan wat dieper in over je zorgen en gaan samen op zoek naar persoonlijke tools om terug in je kracht te komen. Onzekerheden, angsten, weinig zelfvertrouwen, perfectionisme, een teveel aan stress, onverwerkte trauma’s, zijn mogelijke oorzaken waardoor het lichaam niet meer tot rust komt. 

Je gedachten, je visies en zelfbeeld zijn gevormd vanuit opeenvolgende gebeurtenissen in je verleden. Deze patronen vormen zich tot je eigen gedachten, gevoelens en gewoontes. Angsten, een laag zelfbeeld, perfectionisme en ander ongewenst gedrag kunnen hiervan een gevolg zijn. 

Een mental coach leert je om te gaan met deze gedachten en gewoontes en zet ze om tot een positieve mindset. Dienstbaar zijn aan het therapieproces van mijn klanten staat voorop, zodat zij een goede en bereikbare ondersteuning krijgen. Want iedereen is anders en vereist  dus een net iets andere aanpak. Ik heb de voorkeur voor een holistische en oplossingsgerichte aanpak.

Hypnotherapie en RMRT: 

Hypnotherapie maakt gebruik van het onderbewustzijn, want deze is een bijzondere hulpbron, het is als het ware de automatische piloot van je gedachten en gewoontes, maar ook van je positieve overtuigingen, eigen kracht en creativiteit.

Het is een kluis waar alles wat we hebben geleerd of ervaren, wordt bewaard. Deze ervaringen bepalen hoe we ons voelen en waarom we soms op manieren reageren waar we niet bewust voor kiezen. Deze reactiepatronen worden gecreëerd vanuit oude programmeringen in ons onderbewustzijn: oude patronen en overtuigingen die ons niet meer helpen maar ons juist beperken. In hypnose krijg je gemakkelijker toegang tot je onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn moet opnieuw worden geprogrammeerd om mentaal in evenwicht te komen, meer rust te vinden en emotionele blokkades te laten verdwijnen. 

Tijdens een hypnotische ontspanning ben je in een volledige natuurlijke staat van innerlijke concentratie. Het is vergelijkbaar met de ervaring van flow. Onder hypnose wordt je bewuste geest afgeleid, keer je naar binnen en bereik je een verhoogde staat van focus.


Verschillende problemen kunnen hiermee aangepakt worden:

  • zelfbeeld en zelfvertrouwen

  • slaapproblemen

  • onverwerkte ervaringen uit het verleden

  • stress bestrijden

  • angsten en fobieën

RMRT (Rapid Mind Reprogram Therapy) is hypnotherapie om snelle veranderingen te realiseren door middel van een gepersonaliseerde hypnose-sessie, volledig gericht op de persoonlijke noden en sterktes van de cliënt. Tijdens de hypnose wordt je innerlijke criticus omzeild, zodat we bij de oorzaak van deze beperkende overtuigingen kunnen komen die lang geleden gevormd zijn. 

Positieve suggesties worden geplant in het onderbewustzijn zodat nieuwe steunende overtuigingen kunnen plaatsnemen. Een uitgebreid intakegesprek en een goede vertrouwensrelatie gaan hieraan vooraf. 

 

Machteld Vandekerckhove
Mental coach - hypnosetherapeut

Machteld put uit meer dan 20 jaar ervaring als ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg, waarin ze op diverse vlakken actief was. Sinds 5 jaar is ze zelfstandig therapeut en mental coach en ze breidde haar kennis uit met verschillende opleidingen en workshops, zoals orthomoleculaire therapie, hypnotherapie, NLP en oplossingsgerichte therapie. 

Ze is zich de laatste jaren meer en meer gaan toeleggen op mogelijke problemen zoals zelfvertrouwen en zelfbeeld, perfectionisme, angsten, traumaverwerking,… 

Voor haar is het opbouwen van een goede vertrouwensrelatie met de cliënt heel belangrijk.

Mail machteld@eenvoudiggezond.be                                                                                                                        Gsm +32 (0) 485 99 95 26