Back to All Events

Voordracht "het immuunsysteem, een wonder der natuur"

  • Fithome Patersmotestraat 37 Kortrijk België (map)

Fithome verwelkomt op 19 oktober Osteopaat Peter Vanderschueren die een boeiende uiteenzetting zal geven over ons immuunsysteem.

De mens leeft hier al tienduizenden jaren op een ‘vijandige’ planeet. Om te overleven heeft ons lichaam een ‘weerstand’ of immuunsysteem opgebouwd om aan die bedreigingen weerwerk te bieden en alzo onze soort op aarde te laten gedijen. Zware epidemieën hebben we als mens daardoor overleefd. Nu kregen we sinds 2019 ons welbekend virus voor de kiezen gesmeten. Corona biedt ons net de mogelijkheid om onze eigen gezondheid terug in handen te nemen! In elke mogelijkheid schuilt een opportuniteit. Bewust worden van ons eigen lichaam en zeker van dit wonderbaarlijke systeem is de boodschap!

Peter Vanderschueren licht de werking van het immuunsysteem toe, hoe het in elkaar zit, wat voor magnifieke respons het kan hebben (en soms ook een dodelijke respons!), maar ook vooral hoe we dit kunnen beïnvloeden met lifestyle, voeding, suppletie, beweging, bewustwording en de verschillende therapieën/dicsiplines die het immuunsysteem kunnen versterken.

Ook zal de relatie duidelijk gemaakt worden hoe angst en stress ons immuunsysteem net ondermijnt. Bovendien worden er allerhande tips gegeven voor mensen die reeds gevaccineerd zijn of nog van plan zijn om zich verder te laten inenten.

Allen welkom!

Inschrijven kan via deze link: voordracht

Earlier Event: August 23
Core stability op dinsdag avond