Een orthodontische behandeling, waarbij de occlusie (de beet) wordt gecorrigeerd, heeft rechtstreekse invloed op uw houding en bijgevolg ook op uw gezondheid en fysieke fitheid. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar het is eigenlijk pure logica. Een niet-correcte lichaamshouding kan het rechtstreekse gevolg zijn van een verdraaide ruggengraat, die op zijn beurt het gevolg kan zijn van een niet-correcte ligging van de schedel. En dat komt vaak doordat die niet juist op de kaak met tanden rust. Anders gezegd: door de tand positie te corrigeren kan uiteindelijk ook de houding ten goede beïnvloed worden. Op die manier kunnen heel veel blessures verholpen en/of vermeden worden.

Fithome is (onder meer) gespecialiseerd in chirodontie. Wij onderzoeken in welke mate uw kaak- en tand positie invloed heeft op uw houding en dus op uw eventuele klachten. Wij beogen perfecte balans tussen gebit, kaakgewricht, tong, lippen en wangen. Op die manier optimaliseren wij de invloed van de occlusie op de rest van het lichaam. Hoofdpijn, migraine, tinnitus, nekpijn, rugproblemen, zijn slechts enkele van de klachten die eventueel verholpen kunnen worden door de occlusie te optimaliseren. Hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde en gerenomeerde tandartsen/orthodontisten in binnen- en buitenland.

In Europa wordt Ruben Cordonni al jaren aanzien als specialist op vlak van chirodontie. Hij begeleidt ook tandartsen en orthodontisten in andere landen in Europa die zich hierin specialiseren.