Hires-Fit2018-_MW15813.jpg

Goede gezondheid en fit gevoel: de focus van Fithome

Goede gezondheid en fit gevoel: 2 fundamenten van levenskwaliteit. Maar ze vragen de nodige aandacht, omdat ze niet zo evident te realiseren én onderhouden zijn. Daarom kan de nodige ondersteuning wel eens van pas komen. In de vorm van een multidisciplinair pakket aan diensten en therapieën, bieden wij u bij Fithome de nodige ondersteuning aan.

Een goede gezondheid: kwestie van teamwork

Een goede gezondheid en verantwoorde levensstijl begint uiteraard bij uzelf. Maar dat betekent niet dat u er alleen voor staat: de specialisten van Fithome gaan graag het engagement aan om daar samen met u aan te werken, met inzet van alle mogelijke expertise en ervaring. De rode draad in onze all-in begeleiding is de heel persoonlijke aanpak, u moet er zich van in het begin tot einde goed bij voelen. Wat kunnen wij u allemaal aanbieden:

A/Slaapbegeleiding

Slapen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Een nachtrust is essentieel voor een goede gezondheid en een fit gevoel. Tijdens een kwalitatieve nachtrust herstellen lichaam en geest. Spieren worden hersteld en opgebouwd, afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd, het geheugen wordt gevormd, belevingen worden verwerkt … Onvoldoende kwalitatieve slaap wordt in verband gebracht met heel veel welvaartsziektes zoals, hart- en vaatziektes, diabetes, vroegtijdige dementie, Alzheimer, overgewicht … Daarom analyseren wij bij Fithome uw slaap en bieden wij u slaapbegeleiding op maat.

Beheersen slaapproblemen uw leven? Haalt u niet genoeg energie uit uw nachten? Mist u een scherpe concentratie overdag? Wij zitten graag met u samen om te onderzoeken wat we aan dit probleem kunnen doen. Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende eerste afspraak.

B/Ontgiften

We leven in een toxische wereld. Steeds meer schadelijke en zelfs giftige stoffen komen in onze leefomgeving terecht. Via de lucht die wij inademen, het water dat we drinken en voeding die we innemen, maar ook via de huid komen veel toxische stoffen in ons lichaam terecht. Ons lichaam moet deze stoffen onschadelijk maken en uit ons lichaam elimineren. Ons lichaam is niet altijd in staat om al deze stoffen onschadelijk te maken en te elimineren. De overgebleven stoffen brengen vaak schade aan in het lichaam, met allerhande ziektes en aandoeningen tot gevolg.

Sommige schadelijke stoffen kunnen niet vermeden worden. Zoals deze die we via de lucht inademen. Er zijn echter een heleboel schadelijke stoffen die we wel kunnen vermijden. In onze voeding, in ons drinkwater, maar ook in bijvoorbeeld veel cosmetische producten zitten veel schadelijke stoffen. Bij Fithome leren we u hoe u deze schadelijke stoffen kan opsporen en vermijden. Want hoe minder schadelijke stoffen ons lichaam binnenkomen, hoe minder kans op schade in ons lichaam. Daarnaast leren we u bij Fithome ook hoe u uw lichaam kan helpen om deze schadelijke stoffen te verwijderen.

C/Ergonomie en beweging

Zitten is het nieuwe roken. Veel mensen hebben een zittend beroep, daarom is het belangrijk om een correcte houding aan te nemen. Bij Fithome, geven we advies omtrent uw houding en zoeken we naar een aangepaste ergonomische werkomgeving. Daarnaast leren we u specifieke oefeningen aan en begeleiden we u om voldoende te bewegen buiten de werkuren.

Sporten is goed voor lichaam en geest. Door voldoende en correct te sporten worden spieren en gewrichten soepeler en sterker, de hersenen worden geprikkeld, het hart en de bloedvaten blijven gezond. Sporten is gezond, maar het moet op een verantwoorde manier gebeuren. Bij Fithome zoeken we naar een gezond evenwicht, zodat u niet geblesseerd geraakt en zodat u energie kan halen uit uw sport.

D/Sportbegeleiding en blessurepreventie

Sport je voor het plezier of om je goed te voelen? Sport je om je prestaties te verbeteren of om te winnen? In ieder geval is het niet leuk om geblesseerd te geraken. Bij Fithome helpen we je om van blessures te revalideren maar ook om blessures te voorkomen. Wij zoeken naar de zwakke schakels in jouw lichaam en helpen jou om deze zwakke schakels te voorkomen, zodat je zonder problemen het beste uit jezelf kan halen.

Hoe je traint, wanneer je traint, hoe hard je traint, hoeveel je rust, wat je eet, wanneer je eet … het zijn maar enkele van de vele aspecten die belangrijk zijn om vooruitgang te boeken en goede resultaten neer te zetten. De persoonlijke trainers van Fithome zijn steeds up-to-date met de recentste trainingsmethodes en zoeken samen met de andere specialisten bij Fithome naar een optimale trainingsregime zodat elke training een voltreffer wordt. Indien je zelf al een persoonlijke trainer hebt, werken wij uiteraard ook met hem/haar samen.

E/Epingenetica

Wij zijn geboren met een bepaald DNA. Onze levensstijl en veel omgevingsfactoren hebben echter een grote invloed op hoe dit DNA tot uiting komt. Voeding, slaap, beweging, sport, toxische stoffen, stress, zelfs ervaringen … hebben allemaal een invloed. Daarom hebben bepaalde aandoeningen bij sommige mensen een grotere impact op hun levenskwaliteit dan bij andere mensen. Deze epigenetische factoren hebben niet alleen invloed op jezelf, maar worden ook overgedragen naar de volgende generaties.

Bij Fithome kunnen wij bepaalde delen van uw genetica bestuderen en hierover advies geven, om zo uw genetische potentieel te optimaliseren. Wij helpen u om zo het beste uit jezelf te halen. Dit gebeurt door middel van voeding, supplementen, beweging en sport op maat, slaapbegeleiding, het vermijden van bepaalde stoffen…

F/Heart Rate Variablility (HRV)

Het autonome zenuwstelsel regelt bijna alles wat er in het lichaam gebeurt. De inwendige organen, zoals het hart, de bloedvaten, het spijsverteringsstelsel, de ademhaling … staan allemaal onder controle van het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel wordt opgedeeld in het Parasympatische (rust en vertering) en het orthosympatische zenuwstelsel (vechten of vluchten, of het actieve deel). met HRV kunnen we via de Vagus zenuw de werking van het autonome zenuwstelsel meten. HRV is dus een goede biomarker voor uw gezondheid.

Bij Fithome gebruiken we HRV om de status van uw autonome zenuwstelsel te bepalen. Aan de hand van deze resultaten kunnen wij advies geven over uw gezondheid. Beter slapen, betere vertering, betere concentratie en productiviteit, betere sportprestaties, beter herstel na sporten zijn enkele van de vele klachten die we kunnen bijsturen aan de hand van HRV metingen.