Uit je voeding put je energie en kracht. 

Omdat voeding de sleutel is in een gezonde levensstijl, gaan we samen aan de slag met je voedingspatroon. Op basis van een persoonlijke intake en analyse krijg je advies om je voedingspatroon aan te passen afgestemd op jouw levensstijl. We volgen je vooruitgang en sturen bij waar nodig. 

We zijn wat we eten, alle cellen in ons lichaam worden constant opgebouwd, hersteld en weer afgebroken. Alle nodige bouwstenen voor deze cellen halen we uit onze voeding. Als we niet de juiste voedingsstoffen innemen, dan kan ons lichaam dus ook niet correct hersteld en/of opgebouwd worden. Dan ontstaan er mankementen binnen de cellen en dus ook binnen het lichaam. Het resultaat is een lichaam dat niet optimaal functioneert en sneller veroudert en ‘verslijt’. Minder functionerende cellen en organen resulteren ook vaker in ziektes. Veel van de huidige welvaartsziektes, zoals hart- en vaatziektes, diabetes (suikerziekte), artrose, artritis, maag- en darmproblemen, hoofdpijn, migraine, ontstekingen, vermoeidheid … worden in verband gebracht met slechte voeding.

Uit onze voeding halen we niet alleen onze brandstof, maar ook alle voedingsstoffen die nodig zijn om ons lichaam te laten groeien, herstellen en onderhouden. Daarom is het van belang om een goed evenwicht te vinden in de hoeveelheid en de kwaliteit van de vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines, mineralen, spoorelementen, … die we consumeren.

Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet kan van belang zijn. Er bestaan enorm veel diëten en strekkingen binnen de voedingswereld en veel mensen zien het bos niet meer door de bomen. Voor de ene persoon is het ene voedingspatroon goed, voor de andere een ander voedingspatroon. Bij Fithome gaan we op zoek naar wat jouw lichaam nodig heeft om fit en vitaal te zijn.

Ook kan voeding een cruciale rol spelen bij je aan sportprestaties. We gaan samen na wat werkt voor jou en evalueren je balans. 

We stellen samen een behandelplan op.


Cidalia Da Silva
Voedingsdeskundige

Cidalia kreeg de smaak van gezonde voeding te pakken.
Haar geloof in de kracht van voeding, deed haar van die passie een job maken.
Niet hoeveel je eet, maar wat je eet. En welk effect dit op je gezondheid heeft,
is de insteek van het behandelplan. 

Mail cidalia@fithome.be
Gsm +32 (0) 473 46 46 10